Radni sastanak s predstavnicima Vijeća mjesnog odbora Đurđanci jučer je u tamošnjem mjesnom domu održao gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima.

S predsjednicom VMO-a Katarinom Marinović i članovima Odbora razgovarao je o potrebama sela, odnosno prijedlozima koji su dostavljeni Gradu Đakovu za uvrštenje u proračun za iduću godinu. Rečeno je kako će se oko male crkvice preko puta mjesnog groblja zasaditi stabla, a razmatran je i prijedlog da se izgradi križni put u suradnji sa Župom. U Đurđancima se kod te crkvice proslavlja zavjetni dan „Suvi petak“.

Jedna od najznačajnijih tema sastanka bilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na prostoru područne škole koja pripada Osnovnoj školi Budrovci i uz nju. Sastanku je tako nazočio i ravnatelj škole Ivan Jukić. Postigne li se dogovor, uz školu bi se trebalo izgraditi sportsko igralište za njezine potrebe, ali i potrebe svih mještana.

Nadalje se razgovaralo i o potrebi izgradnje centralnog križa na mjesnom groblju, povećanju snage struje u mjesnom domu, nasipanju poljskog puta prema lovačkom domu, plinofikaciji, izgradnji kanalizacijskog sustava te drugim temama.

Gradonačelnik je ovom prigodom navratio u učionicu škole kako bi pozdravio mališane u prvom razredu. 

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo