Poruke mira, ljubavi i dobrote, koje nam prenosi Božić, temeljne su vrijednosti na kojima moramo graditi svoje živote. Slaviti ih se treba na kraju svake godine kao podsjetnik na ono što moramo njegovati u svakodnevici. U Isusovu rođenju, rođenju djeteta svi trebamo prepoznati božansko u čovjeku i ljudsko u Bogu, navodi u svojoj božićnoj čestitki svim sugrađanima gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Čistoća i početak novog života na kraju svake godine simbolično i stvarno bude u nama nadu da dolazi bolje vrijeme, vjeru da u nemoćnom biću leže snaga i smisao na kojima možemo graditi naše živote i sutrašnjicu. Optimizam i vjera u čovjeka potrebni su koliko i vjera u Boga, stoji u čestitki. Navodeći da je upravo u tome univerzalnost Božića, slavljenog neovisno o vjeri i uvjerenju, Mandarić poziva da u potrebitima i slabima prepoznamo svoje bližnje i darujemo im pažnju i poštovanje.

S vjerom i optimizmom čestitajući Božić, gradonačelnik Mandarić zahvaljuje svim sugrađanima za sve ono što su učinili ili čine za Đakovo. 

Danijel Geošić