Svetom misom, blagoslovom vinograda i mladog vina u podrumima Đakovačko-osječke nadbiskupije te svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Trnava je na blagdan Sv. Vinka obilježila svoj dan. Blagoslovu vinograda, mladog vina i svečanoj sjednici nazočio je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima koji je načelnici Ireni Mikić Brezina te svim mještanima uputio čestitku povodom obilježavanja Dana Općine.

Obred blagoslova nadbiskupijskih vinograda predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić. „Zazivamo blagoslov na ove vinograde i sve vinograde ovoga kraja i molimo Boga stvoritelja da budemo njegovi suradnici, da budemo kvasac uskrsne preobrazbe u ovom svijetu, da surađujući s Bogom usmjeravamo ovaj svijet prema punome spasenju, da se otvaramo za druge i za Boga te da odustanemo od nekontroliranog zadiranja u prirodu“, rekao je nadbiskup Hranić.

Načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina tijekom svečane sjednice osvrnula se na učinjeno u prošloj godini, ali i na projekte koji su pred njima. Zaključila je kako je dobro što Dan Općine „pada“ početkom godine pa je prigoda rezimirati netom završenu godinu.

Prošla godina je značajna jer smo imali više provedbi europskih projekata gdje smo povlačili sredstva iz EU fondova što socijalnih što drugih. Imali smo rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, provođenje projekta Zaželi, potom projekta Marginalizirane skupine gdje se radilo na prekvalifikaciji nezaposlenih osoba, također smo imali dvije obnove energetskih zgrada, prošli smo na projektu WiFi4EU a bilo je i drugih projekata koje smo sami odrađivali preko ministarstava, rekla je između ostalog načelnica Mikić Brezina.

Izvor: Grad Đakovo