Djevojčica Lea Šarčević iz Piškorevaca, treće dijete Antuna i Katarine, prva je novorođena beba s područja Grada Đakova u 2019. godini. Malenu Leu, koja se rodila 1. siječnja u 7 sati i 29 minuta u rodilištu KBC-a Osijek posjetio je danas ruku punih darova gradonačelnik Marin Mandarić sa zamjenikom Antunom Galićem i suradnicima.

Lein otac Antun zaposlen je u đakovačkoj građevinskoj tvrtci, a majka se posvetila podizanju djece. Obitelj Šarčević ima još dvije kćerke, pa su sestricu Leu pri dolasku iz rodilišta s majkom jedva dočekale Valentina (12) i Mia (10).  I dok je prošle godine prigodom posjete prve novorođene bebe u 2018., malenog Đakovčanina Davida Grigića, gradonačelnik Mandarić izjavio kako je u 2017. godini Grad dodijelio 206 potpora te da se nada da će ih u 2018. biti više, to se i obistinilo. Grad Đakovo prošle je godine dodijelio 223 potpore, 17 više nego godinu ranije.

Obistinile su se i najave o povećanju jednokratne novčane potpore. Umjesto dosadašnjih 2.000 kuna, koliko bi dobili za treće dijete “po starom”, Leini roditelji sada će, na temelju nove Odluke o jednokratnoj novčanoj potpori roditeljima novorođene djece, koju je Grad Đakovo donio u okviru mjera pronatalitetne politike, moći ostvariti potporu u iznosu od 5.000 kuna. Za četvrto i svako iduće dijete roditelji mogu dobiti jednokratnu potporu u iznosu od 10.000 kuna.

Među ostalim poklonima, gradonačelnik je malenoj Lei darivao zlatnik s likom Josipa Jurja Strossmayera.

Izvor: Grad Đakovo