Prošle je godine u Noći knjige (23. travnja) Gradska knjižnica i čitaonica trebala ugostiti Ivanu Bodrožić, ali kako je tada jedina opcija bila virtualni književni susret, odgodili su sve za neka bolja vremena.

U međuvremenu je Ivana izdala novu, iznimno hvaljenu knjigu, “Sinovi, kćeri” te će ju Gradska knjižnica ugostiti zajedno s njezinom urednicom Dianom Matulić!

Vjeruju da će susret s ovom izvrsnom književnicom, ali i iznimno pozitivnom, dragom i simpatičnom osobom biti zaista šećer na kraju ovogodišnjeg “Ljeta s knjižnicom”.

Ljubitelji dobre književnosti (i oni koji će to tek postati), pozivaju se u Kuću Reichsmann 6. rujna u 19:00 sati!

Ivana Bodrožić, rođena 1982. u Vukovaru, dio djetinjstva provela je u Kumrovcu, a opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara.

Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Balkan Noir i druge.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo