Grad Đakovo je i ove godine nastavio dobru praksu podupiranja malog i srednjeg poduzetništva na svom području.

U Maloj gradskoj vijećnici danas je 188 korisnika potpisalo 222 ugovora vrijednosti 2.018.363,29 kn. Kako je istaknuo gradonačelnik Marin Mandarić, nakon dvije pandemijske godine kad su potpore bile usmjerene na očuvanje radnih mjesta, Grad se ove godine vratio starim mjerama koje su prvenstveno usmjerene za razvoj poslovanja, nova zapošljavanja i proširenje poduzetničkih pothvata.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz-Šola čestitala je svima koji su ostvarili potpore, podsjetivši kako je ukupno bilo zaprimljeno 364 prijave, od kojih je administrativnom provjerom utvrđeno da 251 prijava ispunjavala uvjete za daljnje ocjenjivanje Povjerenstva.

Gradonačelnik je rekao i kako je uz ovih više od dva milijuna kuna potpora malim i srednjim poduzetnicima ugovoreno 600 tisuća kuna potpora u poljoprivredi. – Time zaokružujemo u proračunu planiranih 2,6 milijuna kuna potpora u poljoprivredi i gospodarstvu. U proračunu za 2023. godinu su također osigurana sredstva pa sličan javni poziv možemo očekivati i iduće godine bude li situacija uobičajena, kazao je gradonačelnik, te pojasnio „Bude li iduće godine eskalirala energetska kriza eventualnim povećanjem cijena, razmislit ćemo da naše potpore idu u tom smjeru. No, vidjet ćemo što će biti. Zahvaljujući Vladi RH od trećeg mjeseca fiksirane su sve cijene. Valja podsjetiti da mi energente, a pri tom mislim i na kućanstva i na poduzetništvo, plaćamo debelo ispod tržišne vrijednosti. Nadam se da će na tim razinama ostati i iduće ljeto“, zaključio je gradonačelnik.

Na svečanom potpisivanju je rečeno i kako je Grad odustao od dijeljenja potpora sistemom „najbržeg prsta“. Umjesto toga razrađen je sustav bodovanja koji je, kako je rekao gradonačelnik, pravedniji, praktičniji i bolji. Riječ je o potporama iz Programa poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Đakova za razdoblje 2021. – 2023. godine.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo