Na sinoć, 26. travnja, održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đakova usvojen je prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Đakova za 2022. godinu.

Ukupno će biti dodijeljena jedna pojedinačna godišnja nagrada, tri skupne i tri povelje zahvalnosti.

Pojedinačna nagrada biti će dodijeljena Mariji Kelavi – za izuzetan pothvat u osvajanju tri od sedam najviših vrhova kontinenata.

Skupne nagrade bit će dodijeljene Muzeju Đakovštine – za 70 godina doprinosa u području kulture i promicanja spoznaje o Đakovu i Đakovštini, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Ispostavi Đakovo – za doprinos u području zdravstva radi brige za zdravlje sugrađana u izazovnim vremenima pandemije bolesti COVID-19, te Matičnom klubu „Hrvatski ovčar“ Đakovo – za 30 godina doprinosa u očuvanju baštine i tradicije pasmine hrvatski ovčar kojoj je kolijevka Grad Đakovo te promicanje Grada u zemlji i inozemstvu.

Povelje zahvalnosti bit će dodijeljene Miroslavu Klemenu – dobrovoljnom darivatelju krvi, za iskazanu humanost i višestruka darivanja krvi, Josipu Drljepanu prof. – za promicanje sporta kao načina života, te odgoj generacija mladih sportaša, te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Đakovo – za 150 godina humanitarne djelatnosti i nesebične dobrovoljne pomoći sugrađanima.

Dobitnici će javna priznanja primiti na svečanoj akademiji koja će se održati povodom Dana Grada Đakova.

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija