U petak 30. studenoga zasjeda Gradsko vijeće. Vijećnici će odlučiti o obavljanju komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete na temelju pisanoga ugovora s fizičkom ili pravnom osobom koja bude odabrana postupkom javne nabave, o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade u prvoj gradskoj zoni u iznosu od 3.84 kune po četvornome metru, o darovanju neizgrađenog poljoprivrednog zemljišta u Selcima Đakovačkim Domu zdravlja Đakovo i nekretnina u Đurđancima Osnovnoj školi Budrovci, kao i o programu poticanja razvoja gospodarstva i potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Među zanimljivijim je točkama 10. sjednice i odluka o službenoj iskaznici i odori komunalnih, prometnih i poljoprivrednih gradskih redara, što predstavlja usklađivanje sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, kojim je propisana obveza nošenja službene redarske odore za vrijeme obavljanja službene dužnosti.

Poslijepodnevna će sjednica početi u 17 sati uobičajenim aktualnim satom, kojemu prethodi prisega nove vijećnice. U vijećničkim klupama, naime, više neće sjediti Mario Omazić iz Mosta nezavisnih lista. On se povukao iz predstavničkoga tijela zbog osobnih razloga, a Most je za zamjensku vijećnicu odredio Nataliju Bošnjaković.

Danijel Geošić