Vrata svog ureda, kao i svih ostalih ureda u Gradskoj upravi, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i jučer je otvorio dječici, ovog puta iz Širokog Polja i Kuševca. Tako je ponovno udovoljio želji svojih malih sugrađana da upoznaju kako njega, tako i njegove suradnike.

Tridesetak djece u Gradsku upravu dovele su njihove učiteljice. Učiteljica Sanda Kaniža dovela je svoj četvrti razred iz P. Š. Kuševac, a učiteljice Verica Sučić, Tihana Eržić i Lovorka Menalo Vukadin sve učenike iz P.Š. Široko Polje.

Posjet i obilazak grada, kako su pojasnile učiteljice, provodi se u sklopu nastave Prirode i društva “Moje mjesto”. Osim što su mališane uredima proveli zamjenik gradonačelnika Antun Galić, gradski pročelnici Sanja Rogoz-Šola i Miroslav Klepo, voditelji odsjeka i službenici, gdje su se mališani upoznali s radom Gradske uprave Grada Đakova, tijekom susreta s gradonačelnikom, kao i uvijek, postavljena su brojna pitanja. Djecu je zanimalo kad će se graditi sportska dvorana u Širokom Polju, vrtić u Kuševcu, pješački prijelazi…

Zanimljivo je bilo i pitanje upućeno gradonačelniku – kad je izgradio grad Đakovo i je li on gradio katedralu. Na trenutak neki od njih su preuzeli gradonačelnikovu stolicu, a većina ih je komentirala kako bi im najteže bilo sjediti u njoj.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo