Gradu Đakovu, kako je izvijestilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prihvaćeni su projekti „Izgradnja dječjeg vrtića Sjever” i „Dogradnja dječjeg vrtića Vila“, a za koje će ostvariti bespovratnih više od 12,8 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Izgradnjom novog područnog vrtića Sjever osigurat će se dodatni kapaciteti za 80 novih mjesta za djecu vrtićke dobi, dok će se dogradnjom dječjeg vrtića Vila osigurati dodatni kapaciteti za 104 djece, ukupno je to povećanje za 184 mjesta, što je povećanje za preko 50 posto u odnosu na trenutnih 360 mjesta u Dječjem vrtiću Đakovo.

Nakon izgradnje novog dječjeg vrtića u Piškorevcima, ovo je značajan iskorak u povećanju kapaciteta Dječjeg vrtića Đakovo, a cilj je osigurati mjesta u vrtiću za svu djecu.

Grad Đakovo posljednjih godina kontinuirano ulaže u povećanje standarda i materijalnih uvjeta, tako je i rekonstruirana kuhinja i povećan kapacitet pripreme hrane, a što je sufinancirano od strane Središnjeg državnog odbora za demografiju i mlade. Projekt su pripremili i prijavili Poduzetnički centar Đakovo i Upravni odjel za gospodarstvo i financije Grada Đakova.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo