Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županije. Tim povodom danas je u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku održano potpisivanje ugovora čija je ukupna vrijednost 396.500,00 eura, a uz potpisnike ugovora tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Gradu Đakovu dodijeljeno je 50.000,00 eura kojima Županija sufinancira rekonstrukciju prostora kojeg će koristiti Šahovski klub Đakovo. Riječ je o prostoru koji je krajem 2016. godine zamišljen kao regionalni centar pogrebne opreme. No, kao takav nikad nije bio u funkciji. Ovaj prostor napokon će dobiti svrhu nakon uređenja.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić zahvalio je Županiji na odobrenoj potpori za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova. Hrvatski nogometni klub „Đakovo-Croatia“ za ugradnju sustava za navodnjavanje dobio je 7.500,00 eura, a Nogometni klub “Torpedo” Kuševac za opremanje svlačionica i postavljanje videonadzora 3.000,00 eura.

Zamjenik Galić je naglasio da ovo nije prvi put da OBŽ kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo