Grad Đakovo ni ovog puta nije iznevjerio korisnike programa „Zaželi“ sa svoga područja. Maksimalnim iznosom od 1.500.000,00 eura nalazi se na samom vrhu, odnosno na prvom mjestu onih gradova u Republici Hrvatskoj kojima su u ovom Pozivu odobreni projekti.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih 1,5 milijuna eura za projekt „Svi ZAjedno 4“, u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Europskog socijalnog fonda plus. Ugovore je korisnicima, kojih se danas u Vinkovcima okupilo 39, uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Marin Piletić. U svom pozdravnom govoru on je zahvalio svima koji su uložili trud i rad, te se uspješno prijavili na Poziv. – Dodjeljujemo ugovore na samom istoku Slavonije, u dijelu Hrvatske koji je uz to što je prošao rat, progonstva, u nedavnom dobu prošao i prirodne katastrofe. Ugovore kojima je cilj pokazati kako nam je stalo, jednima do drugih. Da nismo zaboravili one koji su se vratili u svoje kuće, a danas su možda sami. Tu smo svi zajedno da kažemo da nam je stalo! Da ne kažu svjedoci vremena od prije 30 godina da su ih nove generacije zaboravile, poručio je među ostalim ministar Piletić.

Ono što slijedi za Grad Đakovo je zapošljavanje tročlanog projektnog tima (voditelj i dva administratora), a potom i 40 zaposlenika. Zainteresirani za zapošljavanje bit će pravovremeno informirani na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Đakova. Isto tako, uskoro slijedi raspisivanje Javnog poziva za iskaz interesa za prijavu korisnika kojima će biti pružena podrška i potpora.

Ugovor za provedbu projekta „Vratimo im osmijeh III“ jučer je ispred Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ Đakovo preuzeo predsjednik Marijan Petrak. Vrijednost Ugovora iznosi 480.000,00 eura. Prethodno je projekt odobren i Udruzi za psiho-socijalne potrebe „Amadea“ Đakovo.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo