Gradu Đakovo i Općini Odžak odobren je projekt “Srce Slavonije – Srce Posavine”.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije 12. listopada 2021. godine donijelo je Odluku o financiranju projekata u okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice.

Cilj Programa jest pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti te pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i regionalne razine i predstavlja podršku u unaprjeđenju kulturne, društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture.

Sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu, a Odluku je potpisala ministrica Nataša Tramišak.

Grad Đakovo će ovim projektom financirati uvođenje plinskih instalacija, sustava grijanja i hlađenja u prostorijama NK Hajduk iz Širokog Polja što će značajno poboljšati uvijete rada ovoga kluba.

Općina Odžak iz projekta će financirati „Rekonstrukciju zajedničke kotlovnice od objekata zgrade načelnika, policije i šalter sale.“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati će projekt u iznosu 160.000,00 kn. Ukupna vrijednost projekta Srce Slavonije – Srce Posavine iznosi 281.635,66 kn. Poduzetnički centar Đakovo bio je zadužen za izradu i prijavu projekta.

Ovim projektom nastavlja se suradnja Grada Đakova i Općine Odžak koja je značajno olakšana nedavnim otvaranjem mosta na Svilaju.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo