Naša sugrađanka Silvija Butković rođena je 1964. godine te živi i radi u Đakovu u Državnoj ergeli lipicanaca u turizmu i marketingu. Fotografkinja, književnica, fotoreporter, licencirani turistički vodič samo su dio njenih životnih preokupacija uz svakodnevni posao. Njezini radovi nalaze se u 14 antologija haiku pjesništva u Japanu, u 2 antologije haiku pjesništva u Italiji i u 2 antologije haiku pjesništva u Hrvatskoj. U Japanu 2007. pripala joj je titula Master Haiga Artist (majstor umjetničke haige) kojom su potpisane njene haige sve do danas. Pjesme i prozni uradci nalaze joj se u 100 zbornika diljem Hrvatske.

Do sada se vrlo uspješno okušala u umjetničkoj fotografiji, poeziji, prozi, haiku pjesništvu i haigama. Iz književnog stvaralaštva izdvajamo tri samostalne poetske zbirke, a do sada je priredila i 24 samostalne izložbe umjetničke fotografije. Članica je mnogobrojnih književnih i fotografskih udruga u Hrvatskoj; članica je Hrvatskog sabora kulture Zagreb, Matice hrvatske ogranka Đakovo, Ogranka Društva hrvatskih književnika slavonsko-baranjsko-srijemskog, Društva haiku pjesnika iz Zagreba, članica Svjetskog haiku društva World Haiku Association u Japanu, Hrvatskog književnog društva u Rijeci, Foto kino kluba Đakova i Foto kluba Rijeka, kao i Udruge slikara Đakovštine „Suncokret“.

Kako nam kaže, nedavno joj je na kućnu adresu pristigla pošiljka iz Portugala; četiri primjerka „EUFEME“; magazina poezije koji je tiskao njezine haiku radove na deset stranica od ukoričenih stotinjak listova. Radovi su prevedeni na portugalski i engleski jezik, uz haiku na hrvatskom, a viđeni su i preuzeti iz prekrasne Antologije hrvatskog haiku pjesništva „Nepokošeno nebo“/ „an unmown sky“ 2008.-2018. za koju je zaslužna naša književnica i glavna urednica antologije Đurđa Vukelić-Rozić, uz vrsnu ekipu hrvatskih haiku pisaca. Silvija nam kaže kako jedan primjerak čuva za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Đakovo, a jedan za Udrugu „Tri rijeke“ iz Ivanić-grada.