U spomen na 23. prosinca 1989. i osnutak HDZ-a za bivšu Općinu Đakovo, sinoć je u Đakovu obilježena 33. Obljetnica osnutka stranke.

Okupljeni su se prisjetili događanja sa samih početaka stvaranje neovisne Republike Hrvatske, sudionika koji su se tih dana hrabro stavili u funkciju ostvarenja tisućljetnog sna, obnovu Hrvatske državnosti.

Paralele današnjih vremena s tim vremenom povukao je jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks. U svom obraćanju okupljenima upozorio je da i danas sljedbenici onih politika i političkih stranaka, koji su se protivili i opirali Hrvatskoj neovisnosti i dobar dio saborske oporbe, rade protiv Hrvatskih interesa, kad smo punopravna i ravnopravna članica međunarodne zajednice.

Okupljene je pozdravio i Petar Šimić, član predsjedništva HDZ-a i Predsjednik stranačke zajednice poduzetnika i obrtnika, koji je izrazio zadovoljstvo što se i nakon 33 godine okupilo toliko puno članova, od utemeljitelja do stranačke mladeži.

Na događaja je bio i potpredsjednik HDZ-a, predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije, župan Ivan Anušić, koji je istaknuo da se samo zajedništvom i predanim radom može i ubuduće od hrvatskog naroda tražiti povjerenje za obavljanje ovih časnih dužnosti.

Među prisutnim gostima ondje su bili predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Našice, gradonačelnik Krešimir Kašuba, tajnik Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije Dubravko Kučinac, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinska Osječko-baranjske županije Marela Đurić, kao i predsjednica Akademske zajednice HDZ-a Osječko-baranjske županije Mirna Habuda-Stanić.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Đakovo te gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, zahvalio je svim članovima na predanom radu, na zajedništvu i povjerenju te izrazio zadovoljstvo postignutim dosadašnjim rezultatima, poželio  je svima obilje Božjeg blagoslova na predstojeće blagdane te sretnu i uspješnu novu 2023. godinu.

Izvor|Foto: HDZ Đakovo
Foto 2: Marko Perić