Unazad nekoliko godina đakovački trećeligaš HNK Đakovo Croatia podigao je klupsku infrastrukturu na jednu višu razinu. Obnovljene su prostorije na stadionu Croatia 1971., napravljen je teren s umjetnom travom na Pazarištu, odrađeni su još brojni infrastrukturni zahvati, a kako se planira raditi i dalje možemo vidjeti iz objave sa klupske Facebook stranice:

“Kao što smo nedavno napomenuli, zimska stanka je za odmor momčadi, ali i idealno vrijeme za rad na infrastrukturi. Projekt adaptacije nadstrešnice u sklopu ugostiteljskog objekta na stadionu Croatia 1971 je realiziran. Izrađena je nova željezna krovna konstrukcija i postavljeni su novi krovni paneli. Valja naglasiti i skidanje stare rasvjete i kablova te postavljanje nove, demontažu starih rasvjetnih tijela u objektu i montažu novih, a ukupna vrijednost ovoga projekta iznosi oko 25.000,00 kn.

U tijeku je realizacija projekta rekonstrukcije ogradnog zida, prilaznih staza, ulaznih vrata koji obuhvaća rušenje postojećeg derutnog zida dužine 85 metara, iskop temelja 70 cm u dubinu i 30 cm širine, zidanje nad temeljnog zida visine 30 cm i širine 30 cm, montažu i postavljanje željezne ograde visine 210 cm, montažu ulaznih vrata, montažu ulazne kapije, montažu panela na jedan dio postojećeg ispravnog zida te postava klupskih obilježja, uređenje prilaza s ulične strane, kao i uređenje dijela parkinga. Po završetku grubih radova posvetit ćemo se detaljnom uređenju okoliša zelenila za ugodnije okruženje za vrijeme boravka svih posjetitelja.

Dok se spomenuti projekti provode, intenzivno se radi i na još nekoliko novih projekata koji su također iznimno bitni. Izdvojit ćemo projekt koji je od krucijalne važnosti za budućnost svih naših kategorija Škole nogometa, ali i za seniorsku ekipu, a to je izgradnja velikog nogometnog terena s umjetnom travom na stadionu Croatia 1971. Tim projektom podigli bismo kvalitetu trenažnih procesa za vrijeme zimskih vremenskih prilika, a ujedno bismo i svim klubovima u okolici ponudili mogućnost korištenja. To je jedan od koraka ka konačnom izgledu stadiona Croatia 1971 s 5 nogometnih terena (3 trenažna i 2 za odigravanje utakmica).

Drugi veliki projekt je natkrivanje tribine na stadionu Đakovo na Pazarištu. Uz natkrivanje tribine dužine 70,50 metara i širine 4,50 metara, projekt uključuje i postavljanje rasvjete te svih potrebnih popratnih sadržaja.

Iako je u samome početku rada aktualne uprave Kluba bilo onih koji nisu vjerovali u značajnije pomake, čelništvo đakovačkog trećeligaša je sve do sada započete projekte, koji su po mnogo čemu umnogostručili vrijednost Hrvatskog nogometnog kluba Đakovo Croatia i to u svim segmentima, i realiziralo i nema dvojbe da će tako biti i po pitanju ovih gore navedenih novih projekata. Novi projekti, za sadašnjost, za budućnost našega kluba, našega grada, a ujedno i šire lokalne zajednice.”

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia