8. MEMORIJALNI TURNIR „TOMISLAV BUHAČ“ U DONJIM ANDRIJEVCIMA – FINALE

ĐAKOVO CROATIA – SLAVIJA  1:0 (1:0)

Donji Andrijevci – Igralište Tomislav Buhač. Gledatelja: 200. Sudac: Matteo Bednjanec. Pomoćnici: Dario Krajinović i Damir Pavić. Strijelac: 1:0 Petričević (35.).

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Božičević, Bruno Barišić Jaman, Bogdanović, Bošković, Damjanović, Abramović, Jurić, Petričević, Grgačević, Jakić. (Još su igrali: Galičić, Rajčević, Perković, Čmelješević, Bošnjak, Brdarić, Barukčić). Trener: Damir Lelas.

SLAVIJA: Petković, Marčinković, Gomerčić, Šubara, Vinko Ančurovski, Martinović, Bognar, Peharda, Solić, Abramović, Blašković.(Još su igrali: Karlić, Dorić, Tokić, Mikić, Martinović, Stanić, Ognjenčić). Trener: Dalibor Bognar.

I u trećoj pripremnoj utakmici, onoj finalnoj, nogometaši Đakovo Croatije upisali su i treću pobjedu i tako u svoje vitrine donijeli pobjednički pehar. U sudaru trećeligaša više uspjeha imali su nogometaši Đakovo Croatije koji su u tvrdoj i borbenoj utakmici nadvisili nogometaše Slavije iz Pleternice. Pleterničani su imali veći posjed lopte, ali nisu stvorili niti jednu izgledniju priliku dok su Đakovčani svoju priliku čekali iz kontranapada koji su bili jako opasni. Jednu takvu priliku dočekao je u 35. minuti Petričević koji je do lopte došao prije pleterničkoga stopera i točnim i odmjerenim udarcem prebcio golmana Petkovića. Na  kraju se pokazalo da je to bio i odlučujući trenutak utakmice. Tako je Fabijan Petričević ovim golom svojoj momčadi osigurao pobjednički pehar, a sebi i titulu najboljega igrača turnira. Đakovčanima je pripala još jedna pojedinačna nagrada: za najboljega golmana proglašen je Domagoj Jukić.

Autor: Miro Šola