NOGOMETAŠI HOŠK-a KRENULI S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

Nogometaši HOŠK-a iz Gašinaca prošlu su sezonu uspjeli stabilizirati klub odnosno izbjeći grčevitu borbu za opstanak. U prekinutom prvenstvu uzrokovanom corona virusom, u 14. kola Gašinčani su zauzeli 10. mjesto s 15 bodova ostvarivši četiri pobjede, tri remija i sedam poraza uz gol razliku 16:25. Treba priznati da je u završnici prvenstva HOŠK pomalo napustila i sreća jer su u nekim utakmicama nezasluženo ostali bez bodova.

Otišao Peša, stigla četiri juniora!

Trener Stjepan Milković protekli je vikend izvršio prozivku i prve treninge na kojima se redovito pojavljuje od 18 do 20 igrača. Ono što je u ovom trenutku poznato klub je napustio Peša koji je otišao u Ratar iz Piškorevaca. Gašinčani i dalje rade na pomlađivanju momčadi tako da su u klub stigla četiri juniora: tri iz Mladosti iz Đakovačke Satnice i jedan iz Đakovo Croatije. U klub su stigli: Zoran Kulić, Stjepan Ilijov, Dino Kusulja i Ivica Rac. Svi ostali igrači u odnosu na prošlu sezonu ostaju na raspolaganju treneru Milkoviću.

Nakon dvotjednih priprema Gašinčani će u nedjelju, 1. kolovoza odigrati prvu pripremnu utakmicu. Očekuje ih gostovanje u Mandićevcu gdje ih očekuje momčad Vinogradara, također člana Druge županijske lige.

O planu priprema trener Milković kratko je rekao: „Uspjeli smo se okupiti unatoč mnogim radnim obvezama naših igrača jer želimo ove godine potpuno spremni ući u prvenstvo. Naš cilj je jasan: od HOŠK-a želimo stvoriti stabilnog županijskoga drugoligaša koji će biti u gornjem dijelu tablice. Drugi naš cilj je pomlađivanje momčadi tako da smo u suradnji s Mladosti iz Đakovačke Satnice doveli tri juniora koji će kod nas stjecati neophodno iskustvo. Do početka prvenstva planiramo odraditi dvadeset treninga i odigrati dvije pripremne utakmice. Mislim da imamo igrački kadar koji može ispuniti naš cilj: plasman u gornji dio tablice, zaključio je trener Milković.

HOŠK otvara protiv Dračica

U prostorijama Nogometnog središta Đakovo održan je plenum klubova na kojemu je utvrđen i raspored natjecanja. Natjecanje kreće 16. kolovoza, a u ligi će nastupiti 15 momčadi. Uz prošlogodišnjih 14 novi županijski drugoligaš postao je Slavonac iz Preslatinaca. Nogometaši HOŠK-a prvenstvo otvaraju na domaćem terenu protiv Dračica, a zatim u drugom kolu očekuje ih gostovanje Forkuševcima.

Raspored utakmica možete pogledati ovdje.

Izvor: Miro Šola

Foto: NK HOŠK Gašinci