Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati i ove godine obilježit će Dan žena, a povodom njega poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Đakovo, svim ženama želi sretan Dan žena! Na ovaj dan se prisjećamo postignuća žena kroz povijest unatoč neravnopravnosti spolova, kao i njihove borbe za prava žena i jednakost.

U prošlosti je današnji dan bio dan protesta. Kao Ženska inicijativa HNS–a naglašavamo da je i danas njegovo obilježavanje izuzetno bitno, ne samo da njime slavimo i uvažavamo žene, nego da se kroz njega potiče daljnja borba za napredak u pravima žena i njihovom nedovoljnom ravnopravnošću u društvu.

Ženska inicijativa HNS–a Đakovo potiče osnaživanje žena kao i jednakost spolova te uključivanje žena u sve aspekte društva. Posebno potičemo uključivanje žena u politiku kako bi se žene osnažilo da se aktiviraju u kreiranju politika i donošenju odluka koje se tiču i žena kao dijela društva.

I ove ćemo godine na Trgu J. J. Strossmayera obilježiti Dan žena te ćemo danas, u srijedu, u prijepodnevnim satima dijeliti prigodne poklone našim sugrađankama.”

Izvor|Foto: HNS Đakovo