Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno podupire hrvatske branitelje – proizvođače i poduzetnike i kroz svoje mjere omogućava im olakšanje i razvoj poslovanja.

Mnogi hrvatski branitelji prepoznali su proizvodnju, posebno poljoprivrednu proizvodnju kao izvrstan oblik radne terapije, a Ministarstvo hrvatskih branitelja posebno zagovara njihovo okupljanje u zadruge jer ono malim proizvođačima omogućava bolji plasman na tržištu.

Posebno ističemo kako hrvatski branitelji svojim radom danas, u miru, uvelike doprinose gospodarstvu Republike Hrvatske.

Smanjene gospodarske aktivnosti uslijed mjera prevencije širenja koronavirusa otežale su poslovanje gospodarstvenicima, a posebno malim poduzetnicima.

Kako bi olakšali trenutnu situaciju hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji – proizvođačima i poduzetnicima pokrenut je projekt prezentacija djelatnosti u koji se mogu uključiti svi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji su poduzetnici ili nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, hrvatski branitelji okupljeni u zadruge i udruge koji nude usluge i bave se proizvodnjom.

Vjerujemo kako će ovaj doprinos Ministarstva, odnosno promocija gospodarskih djelatnosti hrvatskih branitelja i njihove djece pomoći ublažiti posljedice krize i trenutnih smanjenih gospodarskih aktivnosti.

Iz Ministarstva kažu kako su ponosni i raduje ih čuti iskustva svih onih koji su se uspješno prilagodili novonastaloj situaciji i pokrenuli nove načine distribucije svojih proizvoda, dostave proizvoda do kućnih vrata, u skladu s mjerama prevencije širenja korona virusa, korištenjem online platformi i slično.

Za svaku vrstu pomoći, savjeta ili ideje, kao i uvijek, stoje hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji na raspolaganju.

Na sljedećim poveznicama možete pronaći neke od djelatnosti kojima se bave hrvatskih branitelji i članovi njihovih obitelji:

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Fotografija: Ministarstvo hrvatskih branitelja