Početkom srpnja na inicijativu gradskog vijećnika Marka Berberovića započela je humanitarna akcija “Siguran dom za obitelj Sindičić”.

Erika Sindičić, zajedno sa svoje dvoje maloljetne djece, živi u kući gdje su uvjeti za život neljudski. Zbog lošeg zdravstvenog stanja Erika nije radno sposobna, živi od socijalne pomoći te uz brigu za dvoje djece nije još u mogućnosti snositi trošak obnove trošne kuće.

Situaciju je prepoznao Marko Berberović i odlučio se na pokretanje ove hvale vrijedne akcije.

“Vlaga u kući doslovno je pojela pod, i to ne samo parket već i beton te se na pojedinim slikama vidi kako je pod propao za nekoliko centimetara. Sve se to dogodilo zbog loše izvedene hidroizolacije te je cilj ove akcije izvaditi taj truli pod postaviti hidroizolaciju te u dvije pogođene sobe postaviti novi pod.”, rekao nam je Marko Berberović.

Dodao je kako su zbog težine krova krhki zidovi počeli pucati i razdvajati se jedni od drugih te je jedan od ciljeva ove humanitarne akcije da se umjesto teškog krova postavi jedan lakši, limeni.

Manji građevinski radovi već su napravljeni kako bi se riješili problemi vlage i plijesni, budući da su djeca već razvila alergije na plijesan.

Marko ističe kako osim financijskih donacija traže i donacije u građevinskom materijalu i naravno u samom radu, znači trebaju građevinske radnike ili barem ljude koji su voljni pomoći pri građevinskim radovima u kući.

 

Kontakti akcije:

Službena Facebook stranica: https://www.facebook.com/sigurandomsindicic

Mail: [email protected]

Broj mobitela: 0919718723

 

Podaci za uplatu:

Humanitarni IBAN: HR0723400093511056141

Opis plaćanja: Donacija za humanitarnu akciju

Igor Kretonić
Foto: ustupljene fotografije