Osim velikog sportskog srca, u nogometaši iz Dračica imaju i veliko humanitarno srce koje su pokazali već nekoliko puta.

Kao i prethodne godine, tako će i 2019. započeti humanitarnim događajem koji za cilj ima pomoć njihovim sugrađanima. Naime, radi se o sada već tradicionalnoj rukometno-nogometnoj utakmici u kojoj će NK Dračice odmjeriti snage s RK Đakovom.

Utakmica je na rasporedu u subotu 5. siječnja s početkom u 20:00 sati, a držat će se u Nastavno-sportskoj dvorani u Đakovu. Cilj ove humanitarne utakmice je pomoći njihovoj sugrađanki Matei Gazilj te udruzi Svjetlost.

Matea Gazilj svršeni je edukacijski rehabilitator, odnosno defektolog, u ožujku sljedeće godine putuje u Boliviju gdje će godinu dana raditi u jednoj misiji sa siromašnom djecom. Tamo je čeka rad s djecom školske i predškolske dobi, preventiva ovisnosti i, kako tvrdi, na tome će i biti najveći naglasak, a isto tako i rad sa starijim osobama. Radit će na razvijanju njihovih socijalnih vještina, odnosno da ima i drugog izlaza osim ovisnosti od siromaštva. Njezinu plemenitost prepoznali su Dračićani i sredstvima prikupljenim ovom utakmicom olakšat će joj put do Bolivije.

Udruga Svjetlost je socijalno-humanitarna udruga koja svojim radom pokušava umanjiti probleme starijih i nemoćnih, odnosno umanjuju bol i nemoć osobama treće životne dobi. Svojim trudom i pažnjom te biranim riječima vode brigu o bolesnima, socijalno ugroženim, o osobama bez ikog te o osobama kojima jedino oni pokucaju na vrata te unesu toplinu i svjetlost u njihov dom. Dračićani će ovom akcijom pomoći udruzi te će dio prikupljenog novca biti namijenjen osobama treće životne dobi.

I ove godine, pozivu organizatora odazvale su se i mažoretkinje Kud-a Sklad, čijim će nastupom započeti ovaj humanitarni događaj.

Dođite u subotu u Nastavno-sportsku dvoranu Đakovo i tako pomozite onima velikoga srca te onima kojima je pomoć zaista potrebna.

Igor Kretonić