S više od 1,3 milijuna kuna Grad Đakovo je i ove školske, odnosno akademske godine ( 2021./2022.) stao iza svojih mladih sugrađana te im dodijelio ukupno 149 stipendija i financijskih potpora.

Nakon što su nedavno potpisani ugovori s učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja te sa studentima prve godine, danas je uslijedilo potpisivanje ugovora sa studentima koji pohađaju drugu i više godine studija. Studente je u ime Grada Đakova pozdravila viša stručna suradnica za socijalnu skrb i mlade Ivona Petričević te im prenijela čestitku gradonačelnika Marina Mandarića. Pojasnila je i kako će stipendije odnosno financijske potpore dobivati deset mjeseci, a pri isplati koja slijedi bit će im isplaćeni svi iznosi od listopada prošle godine do veljače ove.

Ukupno je dodijeljeno 45 učeničkih stipendija za one koji se školuju za deficitarna zanimanja i to u iznosu od 500,00 kuna mjesečno. Studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja osigurana je 41, a darovitim studentima 21 stipendija. Dodijeljene su i 42 financijske potpore koje također iznose tisuću kuna.

Nakon što je Gradsko vijeće na svojoj prošloj sjednici usvojilo Odluku o stipendiranju učenika umjetničkih srednjih škola uskoro slijedi raspisivanje natječaja.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo