S osvojenih 39,95% glasova, aktualni gradonačelnik Marin Mandarić pobjednik je prvog kruga lokalnih izbora te će u drugom krugu snage odmjeriti s Mirjanom Adrić.

Odmah sinoć, nakon prvih rezultata, Marin Mandarić obratio se svojim sugrađankama i sugrađanima:

“Zahvaljujem se na skoro 3900 glasova mojih sugrađanki i sugrađana. Što je najbitnije, HDZ ostaje vodeća snaga u Gradskom vijeću Grada Đakova s 9 vijećnika.

Koristim priliku da pozovem i sve druge koji su uspjeli izboriti mjesto u Gradskom vijeću da nam se pridruže u borbi za bolju budućnost Đakova.

Čestitam svim protukandidatima koji su ostvarili respektabilne rezultate i zahvaljujem se svim glasačima koji su izašli na izbore danas, što je preko 9 i pol tisuća Đakovčanki i Đakovčana.

Iduća dva tjedna su ključna! Koliko god je ovo otrcano, ali to je doslovno za Grad Đakovo i za budućnost Grada Đakova. Zato pozivam sve glasače koji su u prvom krugu poklonili povjerenje kandidatkinji MOST-a, kandidatu SDP-a, nezavisnom Tihomiru Mihalju, Mladima, da u drugom krugu mogu slobodno u meni vidjeti ono povjerenje koje sam nudio svim HDZ-ovim glasačima koji su mi pružili podršku u prvom krugu.

Stoga, u drugom krugu, na Dan državnosti, 30. svibnja, idemo po pobjedu, idemo po još četiri godine za razvoj i budućnost Grada Đakova.

Hvala Vam!”

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo