Idućeg četvrtka, 27. kolovoza, ARLA se nastavlja radionicom “RestArt – putem (re)kreacije” osmišljenom  kao povratak sebi samima i povratak prirodi.

Najavu događaja prenosimo u cijelosti:

„Rano ujutro toga dana krećemo pješke iz prostora udruge (Ante Starčevića 63) u šumu, kako bismo osjetili gradualni prijelaz od urbanog prostora do prirode, prolazeći uz jezero Jošavu sve do Zokovice. Osluhnut ćemo i uočiti što se sve oko nas mijenja na putu. U šumi ćemo napraviti kratku pauzu, a onda se zaputiti u dublje predjele šume uz vodstvo Hrvoja Papratovića, inženjera šumarstva. Hrvoje će nam govoriti o autohtonim vrstama drveća koje nas okružuju, bioraznolikosti šume i uopće flori i fauni koja je karakteristična za područje Zokovice. Po povratku iz šetnje imat ćemo pauzu za doručak, kavu i sabiranje dojmova, a potom slijede radionice.

Prva je radionica pisanja šumske poezije pod nazivom “Jarilove košare”, koju će voditi Marta Džaja iz Đakova.

Drugu radionicu vodi Marija Šimunek iz Bilja. Pridruži se ako te zanima kako izgleda intuitivno slikanje. Na ovoj ćete radionici otvoriti put intuitivnom vodstvu te se povezati s moćnom, kreativnom i stvaralačkom energijom koju ćemo izraziti kroz slikanje. Otkrit ćete da slikati može baš svatko! Vođenom meditacijom i vizualizacijom započinjemo naše druženje te ulazimo u dublje slojeve naše duše, a zatim to prenosimo na papir. Dajemo si dopuštenje da se izrazimo upravo onakvi kakvi jesmo, savršeno nesavršeni!

Treća je radionica izrade šumskog nakita od fimo mase, a vodi ju Danijela Benko iz Vrbovca. Dođi ako voliš rad s prstima, koji nas ponekad može umiriti i do te mjere da imamo osjećaj kao da smo u meditativnom stanju: fokus, prisutnost, pažljivost, strpljenje. Ponekad nas može frustrirati ako ne ide onako kako smo zamislili, ali predlažem da ostavimo sva očekivanja iza sebe u gradu i uronimo u šumski proces izrade nakita!

Nakon toga slijedi slobodno vrijeme.

Posljednja je plesna radionica uz 5RITMOVA iz Osijeka.“

Igor Kretonić

Izvor: ARLA udruga za promicanje urbane kulture