U Spomen-muzeju biskupa Strossmayera u subotu je otvorena likovna izložba “U svijetu đakovačkih bajki”, koju je Muzej organizirao zajedno s Đakovačkim kulturnim krugom. Izložba je to ilustracija za slikovnice nastale prema motivima đakovačkih narodnih bajki. Radove sve do 15. siječnja izlaže deset autora, koji su na sebi svojstven način nastojali dočarati svijet mašte; Ivan Antolčić, Petra Balekić, Andrea Bassi, Patricija Drenjančević, Katarina Kuric, Simone Mocenni Beck, Gualtiero Mocenni, Siniša Simon, Veronika Sinko i Monika Vladisavljević.

– Božić je kao stvarni događaj uveden u svijet bajki, tako da nam je drago da u ovom vremenu pomalo bajkovitosti želimo našim najmlađim sugrađanima darovati nešto što će im malo plijeniti pažnju i vratiti fokus na bajkovitost koja je tako bitna u tim djetinjim godinama, kako bi i oni razvijali svoju kreativnost i maštovitost. Ova će izložba oplemeniti mnogo malih posjetitelja koji će je doći razgledati, kazao je ravnatelj Spomen-muzeja vlč. Tadija Crnjak na otvaranju ove zanimljive izložbe, a otvorila su je upravo brojna ondje okupljena djeca poviknuvši u glas “Izložba je otvorena!”.

Prethodno je pročitan ulomak iz slikovnice Mirka Ćurića “Povratak šume Striborove”, 20. slikovnice Ćurićeva autorskog projekta, nastale na izvornim narodnim bajkama iz Đakova i Ðakovštine, koju je ilustrirala mlada umjetnica Petra Balekić.

Danijel Geošić