Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje prenosimo u cijelosti.

1. Župnici i župni upravitelji

Vlč. Ivan Lenić razriješen je službe župnika Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Svih Svetih u Đakovu.

Vlč. Anđelko Cindori razriješen je službe župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i službe upravitelja Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Vlč. Tomislav Ćorluka razriješen je službe župnika Župe Svih Svetih u Đakovu te imenovan župnikom Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu.

Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima.

Vlč. Josip Kalmar razriješen je službe župnika Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu te imenovan župnikom Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima.

Vlč. Filip Perković razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu.

Fra Branko Janjić, TOR, razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

Fra Marko Neretljak TOR, imenovan je župnikom Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

Mr. sc. o. Stjepan Šuflaj, DI, razriješen je službe upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te službe duhovnika socijalnih ustanova u Osijeku.

O. Siniša Štambuk, DI, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku

O. Pero Marković, DI, imenovan je upraviteljem Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te duhovnikom socijalnih ustanova u Osijeku.

Vlč. Mihael Mađarević razriješen je službe župnika Župe Kraljice sv. Krunice u Kuševcu te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana.

Vlč. Ilija Janjić imenovan je upraviteljem Župe sv. Mateja, apostola i evanđeliste, u Viškovcima.

Vlč. Josip Ivešić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.

Dr. sc. vlč. Antun Japundžić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima.

Vlč. Davor Tomić razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe sv. Josipa Radnika i Župe sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upraviteljem Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži.

Mr. sc. vlč. Mario Brkić razriješen je službe upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te je imenovan župnikom Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima.

Vlč. Ivan Lovrić razriješen je službe upravitelja Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upravitelja Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži te je imenovan župnikom Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima.

Vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i službe pastoralnog suradnika Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima te je imenovan upraviteljem Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.

Vlč. Ante Lučić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku te je imenovan upraviteljem Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima.

Vlč. Zlatko Hnatešin razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu.

2. Župni vikari

Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu te je imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan župnim vikarom Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i pastoralnim suradnikom Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima.

Vlč. Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima.

Vlč. Patrik Križanac razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku.

Vlč. Robert Erk, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Svih Svetih u Đakovu.

Vlč. Krešimir Iljazović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

Vlč. Marko Obradović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Fra Marko Vuković, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Fra Ivan Crnković, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Fra Tomislav Vrsaljko, TORrazriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

Vlč. Mario Žigman razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan pastoralnim suradnikom Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku.

Vlč. Luka Ivković razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te je na tri godine stavljen na raspolaganje srijemskom biskupu za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

3. Umirovljenja

Vlč. Andrija Djaković razriješen je službe župnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te umirovljen.

Mons. Tadija Pranjić razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te umirovljen.

Vlč. Vinko Delinac je po povratku u Nadbiskupiju sa službe dušobrižnika u Hrvatskim katoličkim misijama u Bochumu i Gelsenkirche u Njemačkoj umirovljen.

4. Ostale službe

Dr. sc. vlč. Ilija Dogan imenovan je djelatnikom Međubiskupijskog suda prvog stupnja u Đakovu te nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja.

Mr. sc. vlč. Pavao Mikulčić imenovan je voditeljem Središnjega ureda Nadbiskupijskoga pastoralnog centra u Đakovu.

Vlč. Filip Sertić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima, službe nadbiskupijskog povjerenika za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te službe pomoćnika nadbiskupijskog povjerenika za pastoralni rad s mladima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te je upućen u Rim na poslijediplomski studij religiozne pedagogije i katehetike.

Vlč. Bruno Diklić, mladomisnik, upućen je u Rim na poslijediplomski studij crkvene glazbe.

Mr. sc. vlč. Ivica Damjanović stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu Hrvatske inozemne pastve za dušobrižnika u zajednicama Bochum i Gelsenkirche u Njemačkoj.

Fra Josip Patrčević, OFM Cap., je odlukom Uprave Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića raspoređen na službu u Samostan sv. Jakova, apostola st., u Osijeku.

Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 24. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 25. kolovoza 2021.

Izvor: Informativna katolička agencija
Foto: Josip Kazalicki