Nakon niza objavljenih singlova i covera, nedavno je objavljen i prvi debitantski album đakovačke pjevačice Ive Ćurić pod nazivom “Izvan ovog vremena”. Povodom ove sjajne vijesti javili smo se našoj talentiranoj sugrađanki i napravili s njom intervju u kojem smo porazgovarali o njezinoj glazbi.

Đakovo vrlo dobro poznaje Ivu Ćurić, a priliku za upoznavanje imala je 2015. godine i čitava regija u glazbenom showu X Factor Adria. Nakon X Factora nastavila si se baviti glazbom, izašao je tu poneki singl, a sada i prvi album. Opiši nam malo svoj glazbeni put od X Factora do danas.

Moj glazbeni put započeo je zapravo preko mog YouTube kanala, kada sam počela snimati covere s 15 godina! Naučila sam svirati gitaru i napravila cover koji je preko noći postao jako popularan i tako je to sve zapravo i krenulo. Kad sam vidjela na televiziji reklamu za X Factor, odmah sam se odlučila prijaviti jer je to zapravo oduvijek bio moj san, budući da sam uvijek pratila engleske i američke talent emisije. Nisam imala nikakva očekivanja i išla sam na tu audiciju s ciljem ispunjenja svog sna, a to je bilo stati na pozornicu X Factora! Nisam ni u snu mogla pomisliti da ću završiti na trećem mjestu i da će mi život izgledati kao film! Uživala sam u svakom trenutku i to razdoblje u životu mi je bilo jako zabavno i poučno. Zato sada znam da uvijek treba napraviti taj prvi korak ma što god bio.

 

Vrhunac tvoje dosadašnje karijere zasigurno je nedavno objavljeni prvi album zanimljivog naziva „Izvan ovog vremena“. Možeš li nam nešto više reći o samom albumu? Što možemo pronaći na njemu, tko je sudjelovao u nastajanju?

Jako sam sretna što mogu zaokružiti tu priču od moje prve pjesme Šećer pa do danas. Svaka pjesma ima svoju priču i sretna sam što sam imala priliku i čast raditi sa, zaista, profesionalnim i predobrim ljudima. Od Snežane i Mirka Vukomanović, koji su zaslužni za pjesme Šećer i Ne možeš do moje, sada, stalne ekipe Styx produkcije, s kojima već dugo godina surađujem i bez kojih ovaj album ne bi ni postojao. Moji dragi ljudi Marina i Daniel Hojsak i naravno Tomislav Jelić Kameny.

Neizostavno pitanje za sve one koji se posljednjih godina bave scenskim nastupom i od njega zarađuju: Koliko te sve ovo vezano uz pandemiju koronavirusa unazadilo u tvojim glazbenim planovima te je li te uopće unazadilo?

Mislim da su meni, kao i svima, život i životni planovi stali na trenutak. Nije me unazadilo, ali bih rekla da je sve bilo u stagnaciji. Sada kada je sve to završilo možemo, bez straha, dalje punom parom!

 

Album je vani, kakvi su planovi za budućnost?

Planova ima raznih ali onaj glavni je nastaviti dalje snimati i pjevati. Mislim da će drugi album posve drugačije izgledati a i možda ćete upoznati svi i drugačiju Ivu od ove na koju ste naviknuli.

 

Čime se sve trenutno baviš, gdje živiš, ima li tu još nečega osim glazbe?

Trenutno uživam u životu i isprobavam razne stvari. Spremamo novu glazbu i veselim se svemu što dolazi. Trenutno sam u Nizozemskoj, ali se vraćam brzo!

 

Mogu li Đakovčani uskoro očekivati nekakav nastup Ive Ćurić?

Nadam se uskoro, kroz nekoliko mjeseci! Najdraže mi je pjevati u svom gradu! Ponosna sam Đakovčanka te se nadam da su i Đakovčani sretni zbog mene te da će možda neki slijediti moj primjer i usuditi se riskirati za svoje snove!

Iva Ćurić 3_ Foto_ustupljena fotografija

Igor Kretonić
Foto: ustupljene fotografije