Nedavno se na Internetu pojavila pjesma Mjesec iznad Đakova, mlade pjevačice Mirne Paradžiković, koja je odmah osvojila srca Đakovčana. Prije koji dan ova dobro prihvaćena pjesma dobila je i svoj spot. Odlučili smo malo porazgovarati s ovom mladom pjevačicom u usponu, o njezinom životu, pjesmi i planovima za budućnost.

Možeš li nam se malo predstaviti, tko je Mirna Paradžiković?

Imam 23 godine, zaposlena sam i studentica sam prve godine ekonomije. Iako nemam puno slobodnog vremena, volim ga upotpuniti hobijima od kojih bih pjevanje izdvojila kao najdraži.

Odakle ljubav prema pjevanju i kada si se počela baviti pjevanjem?

Ljubav prema pjevanju rodila se još dok sam bila dijete. Pjevušila sam u brojnim prigodama, a kako sam bila članica kulturnog umjetničkog društva, nizala sam brojne nastupe i time je moj interes za pjevanjem postajao sve veći. U srednjoj sam školi dobila priliku pjevati u bendu, pjevam još i danas. Trenutno mi je najveći glazbeni fokus moj bend Slavonski san.

Pjesma Mjesec iznad Đakova već se neko vrijeme vrti po Internetu, imamo i spot, no o njoj ćemo kasnije. Je li ti to prva pjesma ili si snimila nešto i prije nje?

Mjesec iznad Đakova moja je prva pjesma, nadam se prva u nizu…

Idemo sada na Mjesec iznad Đakova. Kako je pjesma nastala i kako to da si ju baš ti otpjevala?

Pjesma je nastala u suradnji sa Zdravkom Carevićem koji je napisao tekst pjesme, za glazbu je zadužen Tomo Radičević, a za aranžman i produkciju Indigo Produkcija. Ja sam, na moju veliku radost, dobila tu čast da ju otpjevam.

Publika je pjesmu odlično prihvatila, bilo je pitanje vremena kada će se spot pojaviti. Možeš li nam reći nešto više o spotu?

Istina, jako sam sretna što je pjesma tako prihvaćena. Za spot je „kriv“ Mario Šulina, izuzetno sam zadovoljna suradnjom i nadam se da će bar dio moje sreće prijeći na publiku koja sluša pjesmu i koja će pjesmu tek otkriti. Spot smo snimali u Đakovu. Vjerujem da on sam govori više od mojih riječi.

Za kraj, vidi li se Mirna Paradžiković i dalje u glazbenim vodama? Koji su joj planovi za budućnost?

U budućnosti se definitivno vidim i dalje u glazbenom svijetu jer glazba i pjevanje je dio mene. Bit će naravno još pjesama, ali još vam ne mogu sve otkriti.

Igor Kretonić

Foto: Ivan Bilandžić