Na našu adresu stigli su brojni upiti o tome zašto nema kraja radovima u mjesecima raskopanoj Ulici biskupa Josipa Čolnića pa smo odlučili kontaktirati Đakovački vodovod i od njih smo dobili odgovor na ovo pitanje koje mnoge zanima.

Na upit o tome zašto radovi toliko dugo traju dobili smo odgovor Hrvoja Šimića, voditelja projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo “.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

„Poštovani,

glede Vaših upita vezanih uz izvođenje radova na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo” odgovaramo Vam slijedeće:

Svi radovi koji se trenutno izvode su u okviru ugovorenog roka. Radovi na pojedinim dionicima mogu trajati nešto duže od očekivanog s obzirom da se često u toku izvođenja ustanovi stanje postojećih instalacija (položaj, dotrajalost, neadekvatnost, neevidentiranost ….) koje nije bilo poznato prije iskopa i koje otežava i usporava radove. Takav je slučaj i u ulici Biskupa Josipa Čolnića gdje su ustanovljeni određeni problemi s postojećim instalacijama zbog čega je Izvođač trebao nabaviti posebne materijale koji nisu dostupni na našem tržištu i kojima je rok isporuke nekoliko mjeseci od narudžbe – djelomično uvjetovano i trenutnom pandemijom. Trenutno je u izradi, od strane izvođača radova, revidirani vremenski plan radova u kojemu će biti vidljivi rokovi završetka pojedinih dionica, pa tako i ulice Biskupa Josipa Čolnića, V. k. A. Stepinca i Pašinog prolaza.

Vaši upiti će biti proslijeđeni Izvođaču radova, te će biti predmet razgovora na redovitom tjednom sastanku projekta koji se održava svake srijede, kako bismo što prije dobili dogovore i proslijedili ih Vama.“

Igor Kretonić

Foto: Moje Đakovo