Svečano i puno emocija bilo je sinoć u prostorijama HNK “Đakovo Croatia” gdje se održalo predstavljane knjige “Hajdučka priča” Blaža Duplančića o životu i prerano prekinutoj karijeri nekada najboljeg nogometaša Jugoslavije, Ivana Gudelja.

Brojni znatiželjnici okupili su se sinoć na predstavljanju, a mnogi su kući otišli s potpisanom knjigom i fotografijom s ovim nekada slavnim nogometašem, a danas nogometnim djelatnikom.

Gudelja je na početku pozdravio domaćin, predsjednik HNK “Đakovo Croatia” Ivan Mikulić, a zatim je počelo predstavljanje koje je vodila Martina Soldat Kos. Na predstavljanju je bio i kućni prijatelj gospodina Gudelja, također velikan hrvatskog nogometa Robert Špehar koji je izrazio čast biti u Đakovu na predstavljanju jedne ovakve knjige.

Knjigu i život Ivana Gudelja uz puno emocija predstavio je Mario Plavčić, jer karijera i život Ivana Gudelja i jesu protkani emocijama. U sportskoj karijeri bio je na pragu nečega velikoga, ali mu je bolest uzela sve. Slične patnje prošao je i u privatnom životu, ali nije odustajao, nije gubio vjeru i evo ga sada tu, kao inspiracija mnogima.

Okupljenima se obratio i sam Gudelj, naglasivši po tko zna koji puta kako se u Slavoniji, među brojnim prijateljima, uvijek osjeća kao kod kuće.

U ime Grada Đakova okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Antun Galić.

Igor Kretonić
Foto: HNK Đakovo Croatia