Još prošle sezone svojim sjajnim predstavama u dresu Varaždina đakovački vratar Ivan Nevistić dao je do znanja kako mu je klub iz baroknog grada samo usputna stanica i da je on već spreman za veće izazove.

Potvrda ove priče stigla nam je već početkom ove sezone kada su u se u HNK Rijeka odlučili prodati prvog vratara Ivora Pandura i na njegovo mjesto postaviti mladog Nevistića.

Prvi su talent ovog Đakovčanina prepoznali u Osijeku, no tamo se zadržava dvije sezone i krajem lipnja 2015. odlazi u Rijeku, gdje se polako, preko posudbi i Varaždinu i slovenskoj Muri, popeo do mjesta prvog vratara.

Prošle subote debitirao je na golu baš protiv svog bivšeg kluba Osijeka na Gradskom vrtu. Debi neće pamtiti po uzimanju bodova budući da je domaćin slavio 3:0, ali treba napomenuti da kod golova nema nimalo njegove krivice.

Povodom prvog nastupa na mjestu riječke „jedinice“ odradio je intervju za riječki Novi list gdje se osvrnuo na svoju dosadašnju karijeru i buduće planove.

„Od pet godina koliko sam ovdje, skoro sam tri bio po posudbama i mislim da mi je to dosta pomoglo, da sam kroz Prvu i Drugu ligu skupio dobrog iskustva. Kada sam došao u Rijeku, bio sam mlad, možda u tom trenutku nije bilo ni realno da budem prvi golman jer se momčad borila za naslov, a ja sam imao 17-18 godina. Moj je put bio postepen, išao sam korak po korak pa tako sada mislim da je Rijeka prava stepenica za mene i da ću to pokazati.“, rekao je Nevistić o iskustvima s posudbi i dodao sljedeće:

„Sigurno sam se vratio kao bolji golman, imam puno više iskustva, napravio sam iskorak i po pitanju tehničko-taktičkih stvari. Mladi igrači nekada ne gledaju blagonaklono na posudbu, ali ja svakom preporučujemam taj put jer se izgradiš i kao igrač i kao karakter. Iako je u nekim trenucima bilo teško, meni je pomoglo i iz sadašnjeg kuta mi je drago što sam to prošao i vratio se kao netko tko iza sebe ima nešto.“

Kako doznajemo, Rijeka za Nevistića sprema novi ugovor, a ako će nastaviti braniti kao prošle sezone u Varaždinu, sigurni smo kako će opravdati njihovo povjerenje, a i on je siguran u to:

„To je velika odgovornost i treba se znati nositi s time. Ne želim zvučati prepotentno, ali mislim da sam zaslužio dobiti priliku. Da ne mislim da sam spreman za to i da nemam potrebnu kvalitetu, ne bih bio ovdje.“

Prokomentirao je i reprezentativne ambicije:

“Reprezentacija je san svakom igraču pa i meni, ali idem korak po korak, ako budem zaslužio i to će doći.”

Još jedan u nizu odličnih vratara Rijeke i već drugi Đakovčanin u ne tako puno vremena, budući da je prije koju godinu na njihovim vratima stajao njegov imenjak Ivan Vargić.

Želimo mu svu sreću u riječkom dresu, a ako nastavi kao do sada nadamo se i njegovim nastupima u reprezentativnom, ali i u dresu nekog jakog europskog kluba.

Igor Kretonić

Izvor i foto: Novi list