Dok druga slavonska sela odumiru, proživljavaju odlazak stanovništva svih dobi, a slikom im dominira sve veći broj napuštenih, starih, ruševnih kuća u kojima, osim obrasle trave, više nitko ne živi, Ivanovci Đakovački imaju sasvim drukčije, pozitivne trendove, pružajući prizore i sadržaje mjesta ugodnog za život.

Udaljeni sedam kilometara od Đakova te spojeni sa susjednim Kuševcem, a i on je praktički spojen s gradom biciklističkom i pješačkom stazom, ispada da su ta dva prigradska naselja, zapravo, fizički neodijeljeni od grada, njegov rubni dio. Uredne ulice, uredne, prostrane okućnice s kućama od kojih su mnoge novijeg datuma, crkva, društveni dom, vatrogasni dom, škola, uredno groblje s mrtvačnicom i još mnogo toga.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić u petak 5 lipnja je u pratnji suradnika posjetio Ivanovce Đakovačke gdje je održao radni sastanak s predstavnicima tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora sa predsjednikom Milom Bašićem. Sastanku su nazočili pročelnici Sanja Rogoz-Šola i Damir Burilo te predstavnici gradskih trgovačkih društava Univezala d.o.o. i Đakovačkog vodovoda d.o.o. Na dnevnom redu sastanka našlo se nekoliko točaka vezanih uz potrebe sela, a za koje je gradonačelnik sa suradnicima razmatrao rješenja. Govorilo se tako o radovima na dječjem igralištu, izgradnji pješačkih staza, izgradnji otresnica, uređenju kanalske mreže itd. Gradonačelnik je obišao teren kako bi imao konkretan uvid u navedene potrebe sela, a posjetio je i stanovnike na rubnim dijelovima naselja kako bi s nadležnim službama pokušao iznaći rješenje za spoj na kanalizacijsku mrežu.