Zimska je služba spremna, konstatirano je na smotri Univerzalove mehanizacije i opreme za održavanje prohodnosti lokalnih cesta i pješačkih zona u zimskim uvjetima.

Za sigurnost vozača brinut će se posade dvaju kamiona opremljenih ralicama i profesionalnim posipačima te četiri traktora s ralicom i rasipačem, dok je za uklanjanje snijega s nogostupa i šetališta zaduženo šest manjih radnih strojeva. U skladištu je pohranjeno 10 t soli i 30 kubičnih metara sipine, a bude li potrebno, dostupne su i dodatne količine.

Smotri su, uz Univerzalova direktora Stjepana Ripića i tehničkog direktora Krešimira Željeznika, prisustvovali zamjenik gradonačelnika Antun Galić, resorna pročelnica Sanja Rogoz-Šola, načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić, voditelj Zimske službe Tomislav Vuković i rukovoditelji poslovnih jedinica.

Planom zimskog održavanja nerazvrstanih cesta na području Đakova, što obuhvaća i prigradska naselja, utvrđena su četiri stupnja pripravnosti i redoslijed izvođenja radova po prioritetima, kojih se Zimska služba mora pridržavati obavljajući posipavanje i pluženje.

Izvor|Foto: Univerzal