U Trnavi, koja je poznata po svojim bogatim vinogradima i kvalitetnom vinu, održao se ocjenjivački dio 32. Bonavite u kojemu je žiri proglasio najbolja vina u četiri kategorije.

Bonavita je najstarija manifestacija ocjenjivanja vina, koja se tradicionalno održava kao popratna manifestacija Đakovačkih vezova. Ove godine održava se 32. Bonavita, koja je već sa svojim priredbama krenula 7. lipnja, a završit će centralnim događajem u Trnavi 22. lipnja, na kojemu će nastupiti i Posegana.

Program u subotu 22. lipnja započinje u 14:00 sati natjecanjem u kuhanju čobanca, koji će biti dostupan svima koji žele kupiti porciju ili više njih. Nakon toga u 16:00 sati krenut će natjecanje djece u starim igrama, a u 19:30 sati 32. Bonavitu će svojim nastupima otvoriti KUD Vesela Šokadija iz Lapovaca i KUD Kondrićani iz Kondrića.

Nakon otvorenja manifestacije bit će proglašenje pobjednika ovogodišnje Bonavite, kojima će biti dodijeljene nagrade i priznanja.

Ove godine žiri je izabrao četiri pobjednika. Šampion Bonavite je traminac ledena berba 2016. kojega potpisuju Vina Papak iz Iloka. Šampion crnih vina je syrah 2017. kojega je proizvelo Feravino d.o.oo iz Feričanaca. Šampion graševine je ledena berba iz 2018. godine Ivice Peraka iz Kutjeva, dok je šampion suhih mirnih vina graševina Vina Belje iz 2018. godine.

Na ovogodišnju Bonavitu pristiglo je 139 uzoraka vina, a ovim putem čestitke najboljima.

Igor Kretonić