Neposredno pred početak priprema seniorske momčadi Nogometni klub Dračice, u subotu je 30. siječnja, u prostorima DVD Đakovo, održao Izbornu godišnju skupštinu. Sva izvješća (predsjednika, blagajnika i trenera) prožeta su optimizmom kluba koji pred sebe iz godine u godinu postavlja sve više ciljeve. Najvažnija točka dnevnoga reda svakako je bila izbor predsjednika kluba i nove uprave. Nakon prvoga mandata dosadašnjem predsjedniku Ivanu Matiću skupštinari su dali povjerenje da još četiri godine bude na čelu dračičkoga kluba. Za potpredsjednike su izabrani Tomislav Čališ i Tihomir Đurđević , tajnik kluba je Momir Cvjetković, a njegov zamjenik Zvonimir Iletić. Blagajničku dužnost u sljedeće četiri godine obnašat će Zlatko Ališić, a njegov zamjenik bit će Zdravko Dedić.

U svome izvješću predsjednik kluba Ivan Matić istaknuo je: „Uprava NK Dračice uvijek ima velike ambicije, a tako će biti i u sljedeće četiri godine. Ovom prilikom moram zahvaliti igračima i treneru Šimi Živkoviću koji je ostvario svojevrsni rekord: u 25 službenih utakmica Dračice nisu doživjele poraz. Trenutno smo treći u prvenstvu i mirno očekujemo nastavak prvenstva s jasnim ciljem: osvajanjem prvoga mjesta i plasmanom u Prvu županijsku ligu. Da bismo to ostvarili moramo pojačati našu momčad tako da računamo barem na četiri nova igrača koja će donijeti željeni kvalitativni pomak. I upravu smo tako složili da osigura optimalne uvjete za postavljeni cilj. Sada imamo nekoliko iskusnih poduzetnika, ljudi koji su dugo u nogometu i mladosti koja se želi dokazati. Mislim da smo kao gradski klub spremni stvoriti kvalitetnoga županijskoga prvoligaša, zaključio je Matić.

Kada govori o planovima, predsjednik se ne zaustavlja samo na seniorskoj pogonu: „Ovu skupštinu iskoristili smo i za ozbiljan razgovor o osnivanju omladinskoga pogona koji je neophodan za nastup u višem rangu. Ovoga proljeća krenut ćemo s osnivanjem pa ćemo vidjeti kako će to ići jer i dračičkoj djeci želimo osigurati mogućnost nogometnoga učenja i napredovanja, za kraj je rekao novi/stari predsjednik NK Dračice.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola