Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić boravila je danas u Đakovu gdje se u Maloj gradskoj vijećnici u pratnji suradnika susrela s gradonačelnikom Grada Đakova Marinom Mandarićem i njegovim zamjenicima. Sastanku s gradonačelnikom nazočio je predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić, a glavna tema razgovora bila je izgradnja Regionalnog društveno teniskog centra čija vrijednost doseže 23 milijuna kuna. Riječ je o građevini javne i društvene namjene koja se planira graditi u Ulici Ljudevita Gaja, nasuprot jugoistočnog dijela đakovačkog groblja, unutar parcele teniskih terena Grada Đakova.

Ta sportska građevina sastoji se od dvije etaže i to prizemlja gdje su predviđeni zatvoreni teniski teren, vjetrobran, ulazni hall, fitnes, sanitarije, sauna, spremište, tehnička prostorija te kata gdje je predviđen caffe bar sa šankom, ured, sanitarne prostorije, spremište i terasa. Za dvoranu je ishođen izvedbeni projekt i građevinska dozvola. Nakon sastanka u vijećnici predsjednica Babić u pratnji gradonačelnika i predstavnika TK Đakovo obišla je terene i prostor gdje bi se dvorana trebala graditi. Gradonačelnik Mandarić izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatski teniski savez pokazao interes za projekt izgradnje dvorane.

Na sastanku je bilo razgovora o budućoj suradnji i mogućnosti financiranja od strane HTS-a.


Drago mi je da smo u ime Hrvatskog teniskog saveza danas u Đakovu gdje smo došli na poziv gospodina Mesića. Pogledali smo projekt izgradnje nove dvorane i renovacije teniskih terena. Tenis klub Đakovo apsolutno je sa svojom tradicijom, dugogodišnjim radom i brojem djece izuzetno bitan u Hrvatskom teniskom savezu. Bez kvalitetne infrastrukture teško je raditi. Sigurno je da će Hrvatski teniski savez podržati projekt izgradnje dvorane i zajedno sa Gradom Đakovo i Tenis klubom Đakovo napraviti sve da on zaživi za dalje generacije, rekla je nakon sastanka predsjednica HTS-a Nikolina Babić.


Predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić kaže kako je riječ o projektu velike važnosti za cijelu regiju. – Izuzetna mi je čast što je predsjednica Babić prepoznala ovu ideju i što je bespogovorno došla u Đakovo na sastanak. S njom je i predsjednik Zagrebačkog teniskog saveza Franc Regina. Zahvalan sam im što smo na kvalitetnom i konstruktivnom sastanku s gradonačelnikom Marinom Mandarićem zaključili da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da idemo u realizaciju ovog velikog projekta koji je od velike važnosti ne samo za grad Đakovo nego i za cijelu regiju, na koncu za cijelu državu, rekao je Masić dodajući kako Teniski klub Đakovo već duži niz godina ima oko 300 članova među kojima je oko 140 djece i jedan je od najvećih klubova u našem gradu.

Mi smo u ovom trenutku infrastrukturno došli do maksimuma. Klub, kako sam i rekao, ima puno članova, puno organiziranja turnira i prerastao je okvire ovakvog načina igranja tenisa. Treba reći da se projekt izgradnje dvorane ne radi samo za Teniski klub Đakovo nego i za cijelu regiju, za organizaciju međunarodnih turnira, treninge reprezentacije u svim selekcijama. Deficit je ovakvih objekata u cijeloj regiji i mi vidimo šansu da stavimo grad Đakovo na tenisku kartu svijeta, poručio je predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić.

Izvor: Grad Đakovo