Povodom obilježavanja Dana nacionalnih manjina OBŽ, u utorak, 31. svibnja 2022. godine, održana je sjednica Savjeta za nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, a okupljene je pozdravio predsjednik Savjeta za nacionalne manjine OBŽ i zamjenik župana Josip Miletić koji je svim pripadnicima nacionalnih manjina čestitao njihov Dan.

– Brojnim projektima koje smo proveli pokazali smo zajedništvo, poput projekta „Slavonsko srce za obitelji Ukrajine“, ali i brojnim drugim. Dijalogom i razgovorom nadilazili smo sve poteškoće i zajednički razrađivali ideje, a sve kako bismo pridonijeli napretku lokalne zajednice. Suradnja s nacionalnim manjinama temelj je razvoja Osječko-baranjske županije, ali i Republike Hrvatske, zbog čega se zahvaljujem svim predsjednicima i predstavnicima vijeća nacionalnih manjina na izuzetnoj susretljivosti – kazao je Miletić.

Izvrsnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom potvrdio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije iz redova nacionalne manjine Radomir Čvarković koji je istaknuo kako Županija kontinuirano prati i prepoznaje potrebe nacionalnih manjina na svom području.

– S obzirom da je ovo multikulturalna i multinacionalna županija nadam se da će takav pristup biti i dalje jedan od zaštitnih znakova Osječko-baranjske županije – rekao je Čvarković.

Savjetu je nazočio i potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Vladimir Ham i pohvalio izvrsnu suradnju manjina s regionalnom vlasti.

– Osječko-baranjska županija jedan je od najsvjetlijih primjera toga u Hrvatskoj i drago nam je da je županijska vlast aktivno uključena u sve što nacionalne manjine rade jer im to omogućuje ravnopravan položaj u društvu – zaključio je Ham.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija