Četvero učenika Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” sudjelovalo je na Međunarodnom natjecanju Sonus op.6 koje se održalo od 13. do 21. ožujka 2021. godine u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Discipline zastupljene na ovogodišnjem izdanju natjecanja bile su udaraljke, violina, solfeggio, klavir i tambure.  

Natjecanje je to koje se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima ocjenjivačkoga suda, a izdanje natjecanja iz 2019. godine bilo je najveće natjecanje u našoj zemlji po broju sudionika.

Četvero Goranovaca sudjelovalo je u dvije discipline (klavir i tambure), a među izvrsnim natjecateljima ostvarili su odlične rezultate:

▪️ Lucija Mikić, učenica 1. razreda tambure kod profesora Darka Šunića uz korepetitoricu prof. Mateu Matić, osvojila je II. nagradu u 1. kategoriji (87,33 bodova)  

▪️ Petar Vlajčić, učenik 4. razreda tambure kod profesora Darka Šunića uz korepetitoricu prof. Mateu Matić, osvojio je I. nagradu u 2. kategoriji i 1. mjesto i time postao ukupni pobjednik svoje kategorije (91,67 bod)  

▪️ Bruno Popović, učenik 1. razreda kod profesorice Maje Varga, osvojio je I. nagradu u 1. kategoriji (95 bodova)  

▪️ Ivan Cigić, učenik 5. razreda kod profesorice Maje Varga, osvojio je II. nagradu u 3. kategoriji (88,67 bodova)  

Valja istaknuti kako je Luciji Mikić i Bruni Popoviću ovo bio tek prvi nastup, a Bruno je  prvi puta svirao koncertni klavir!

Ivan Cigić nakon više od godine dana bez nastupa imao je odličnu i zapaženu izvedbu kao mlađi u svojoj kategoriji. Petar Vlajčić nastavio je nizati izvanredne uspjehe što je potvrdio plasmanom na državno natjecanje.

Igor Kretonić

Foto: Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” FB