Šest vozača osobnog automobila, četiri biciklista i jedan vozač teretnog automobila jučer su vozili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 44-godišnjak iz Šumarine. Upravljao je automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova te je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju.

Vozaču je evidentirana koncentracija od 3,48 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U 11,50 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobila s kojim je upravljao 32-godišnjak iz Belišća, koji se kretao u suprotnom smjeru za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 0,97 promila alkohola u krvi i odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 50.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 13 negativnih bodova.

U 12,35 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 51-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 16 sati u Krndiji, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 24-godišnjak iz Krndije, koji je upravljao za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova te je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo