KUP ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOGA SAVEZA

POLUFINALE

ĐAKOVO CROATIA – BSK 5:6 (1:1; 1:0)

 

Abramović pogodio za đakovačko vodstvo

Gosti iz Bijeloga Brda imali su veći posjed lopte, ali su Đakovčani u prvoj organiziranoj akciji došli u vodstvo. Igrala se 19. minuta kada su Đakovačni krenuli po lijevoj strani. Na rubu kaznenoga prostora loptu je primio Florian Abramović. Ušao je u kazneni prostor i iskosa šutirao u prvi kut Ilančićeve mreže te iznenadio gostujućega vratara. Gosti su najbolju priliku imali u 31. minuti kada je loptu u đakovačkom kaznenom prostoru primio Marin Ištavnić, uputio prizemni udarac, ali golman Jukić odlično je reagirao. Do odlaska na odmor gosti nisu mogli uspostaviti igru tako da se igralo između dva kaznena prostora.

 

Ištavnić “naciljao”  za 1:1

U nastavku susreta, do 60. minute bila je to ravnopravna igra, a nakon toga gosti preuzimaju terensku inicijativu te stvaraju dvije izgledne prilike, ali golman Begović bio je na mjestu. Ipak, gosti su bolju igru okrunili izjednačujućim pogotkom. Djelo je to Marina Ištavnića koji je povukao loptu s četrdesetak metara, točnim i preciznim udarcem s 18 metara pogodio lijevi kut Begovićeve mreže. Koliko je to bio precizan udarac potvrđuje i činjenica da se lopta odbila od stative u gol. Do kraja susreta gosti su napadali, ali rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. O finalisti Kupa odlučivat će jedanaesterci.

 

Ilančić “pročitao” Jurića, Dragojević završio “panjenkom”

U povijesti kup sussreta Đakovačni su imali više sreće jer su dva puta bili pbjednici Kupa nakon zvođenja jedanaesteraca (jednom su pobijedili iBSK).
Nakon tri serije obje su momčadi bile precizne, a u četvrtoj golman BSK-a Ilančić obranio je udarac Jurića. Naon toga, Ištavnić i Dragojević postižu pogotke za slavlje Bjelobrđana. Posebno je miran bio u posljednjem udarcu Luka Dragojević koji je Begovića prevario poznatom “panjenkom”.

Tako će BSK u Osijek na finalnu utakmicu, a protivnik će im biti pobjednik susreta Valpovka – Višnjevac.
Đakovčani će ova tri dana iskoristiti za pripremu prvenstvene utakmicu i gostovanje u Oriovcu.

Autor: Miro Šola