Danas u 11 sati održana je još jedna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije te donosimo najnovije informacije vezane za epidemiološku situaciju na ovim prostorima.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije učinjeno je 95 testiranja, a od toga je samo jedna osoba bila pozitivna na koronavirus. Riječ je o medicinskom djelatniku koji je već bio u samoizolaciji.

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji sada iznosi 110. Izliječeno je ukupno 27 osoba. Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 18 pacijenata. Dobra vijest je da su dvije osobe skinute s respiratora.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 135 osoba, što je 33 osobe manje nego jučer.

PU osječko-baranjska u protekla 24 sata obavila je 32 provjere kršenja mjera samoizolacije te nije evidentirala niti jedan prekršaj. Provjereno je i 2297 osoba na punktovima u Županiju te je od toga zatečeno sedam osoba bez potrebne e-propusnice.

Župan Ivan Anušić obavijestio je kako će se tiskovne konferencije za medije na području Osječko-baranjske županije od danas održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom. Također je rekao kako su iz Stožera civilne zaštite OBŽ poslali dopis Nacionalnom Stožeru civilne zaštite vezan za otvaranje trgovina bijelom tehnikom, obućom, odjećom, dječjom opremom i tehničkom opremom. Također su poslali dopis vezan za radno vrijeme pekarnica u kojem su zatražili da pekarnice rade o 6.00 sati, odnosno od 5.00 sati.

Izvor: Osječko-baranjska županija