U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 151 uzorak od kojih je 26 bilo pozitivno na koronavirus.

Deset novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po dvije osobe su s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca i Čepina, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donjeg Miholjca, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Popovca, Trnave i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 99 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.235 osoba.

Policijski službenici proveli su šest provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja, i to na MCGP Erdut gdje su za tri strana državljanina utvrdili da su prekršili rok za tranzit od 12 sati te su im uručeni prekršajni nalozi.

Policijski službenici obavili su i 135 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Tijekom vikenda, 7. do 10. svibnja, inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 163 nadzora provođenja epidemioloških mjera (113 u ugostiteljskim objektima, 22 u trgovačkim centrima, 14 u prodavaonicama, 4 u pekarnicama, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost