U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 213 uzoraka od kojih je 51 bio pozitivan na koronavirus.

Najviše (19) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, pet s područja grada Našica, po četiri Belog Manastira i Kneževih Vinograda, po dvije osobe su s područja Čeminca, Donjeg Miholjca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čepina, Darde, Đakova, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Marijanaca, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 28 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 52 do 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.246 osobe.

Policijski službenici proveli su 17 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje, i to  na PGP Dalj gdje je zatečena državljanka Srbije koje nije poštivala propisano vrijeme za tranzit kroz Republiku Hrvatsku. Obavili su i 133 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 208 nadzora provođenja epidemioloških mjera (137 u ugostiteljskim objektima, 34 u trgovačkim centrima, 8 u prodavaonicama, 6 u uslužnim djelatnostima, 5 u pekarnicama, četiri na benzinskim crpka, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost