Danas će se u dvorani OŠ Josipa Antuna Ćolnića s početkom u 17:00 sati održati Jesenski sajam. Sajam je humanitarnog karaktera, a sav prihod od sajma bit će usmjeren za liječenje teško oboljelog bivšeg učenika Ivice Petra Čališa.

U ovome tjednu škole pod okriljem OŠ Josipa Antuna Ćolnića obilježavaju Dane zahvalnosti za plodove zemlje, a vrhunac se održava danas središnjim sajmom u dvorani matične škole s početkom u 17:00 sati.

Sav prikupljen novac na sajmu bit će usmjeren za liječenje Ivice Petra Čališa.

Ivici je uspostavljena dijagnoza parapareza nogu uzrokovana spinalnom duralnom A-V fistulom u lipnju prošle godine. Nakon toga uslijedile su dvije zahtjevne operacije. Ivica je u invalidskim kolicima. Za sada uspijeva napraviti svega nekoliko koraka uz invalidska pomagala. Rehabilitacija je izrazito zahtjevna, a liječnici predviđaju da će trajati prilično dugo.

Ivica Petar Čališ je Đakovčanin iz Dračica rođen 1993. godine. U đakovačkoj gimnaziji proglašen je 2012. godine učenikom generacije. Studirao je kemiju na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Svi zainteresirani pozivaju se da pohode Jesenski sajam u dvorani OŠ Josipa Antuna Ćolnića i tako pomognu Ivici u oporavku.

Igor Kretonić