Josip Matkov rođen je 1967. godine, po struci je elektrotehničar, a do 2010. godine radio je u tvrtki „ENERGA“ i „ENERGA INŽENJERING“. Član SDP-a je 25 godina, a već treći mandat za redom član Glavnog odbora, SDP-a Hrvatske, najvišeg stranačkog tijela. Dva puta je biran za predsjednika Gradske organizacije, bio je potpredsjednik Županijske organizacije te je bio vijećnik u GV grada Đakova. Josip Matkov je hrvatski branitelj, a trenutno radi u tvrtki Hrast Đakovo. 2013. godine sudjelovao je na lokalnim izborima u Đakovu za gradonačelnika Grada Đakova te je u prvom krugu zauzeo treće mjesto s 15,13% glasova (1625).

Na pobjedničkoj listi u njihovoj izbornoj jedinici je dvoje dosadašnjih saborskih zastupnika, jednih od najaktivnijih u Saboru, nositeljica liste Sabina Glasovac i Domagoj Hajduković, predsjednik ŽO SDP-a Osječko baranjske županije. Prvi put od osnutka Hrvatske jedna stranka ima tzv „zip“ model, pa su žene i muškarci naizmjenično posloženi na listi.

Kako doznajemo od Josipa Matkova, program RESTART koalicije je vrlo detaljan i nudi sveobuhvatnu transformaciju društva i ekonomije. Tri su temeljna stupa njihovog programa: 1. održivo i uključivo gospodarstvo 2. pravedno i solidarno društvo 3. učinkovite i dostupne državne institucije. Temeljem toga, u prvih 6 mjeseci bit će donesen niz mjera za oporavak Hrvatske.

Matkov poručuje: “Građani 5. srpnja imaju jednostavan izbor: ili birati nastavak korupcije, klijentelizma, pljačke, ili jedan novi početak: RESTART! Jedini sam Đakovčanin na pobjedničkoj listi i bilo bi dobro da Đakovo i Đakovština u idućem mandatu ima svoga zastupnika koji će se boriti za naše interese. Za to je potreban preferencijalni glas. Da bi se u Saboru čuo glas Đakova i Đakovštine, jedini je način na listi RESTART koalicije zaokružiti br 13. Josip Matkov. U suprotnom, zastupat će nas netko iz Virovitičko-podravske Županije.”

Na ovim parlamentarnim izborima Matkov se nalazi na izbornoj listi 4. izborne jedinice pod brojem 13. Na prošlim parlamentarnim izborima SDP je dobio 54 mandata. Vidjet ćemo hoće li Josip Matkov nakon ovih izbora ući u Hrvatski sabor.

Foto: 24.sata