PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO – ZAOSTALA

SLAVONIJA (P) – ĐURĐENOVAC 1:0 (0:0)

Punitovci – Igralište Vodopad. Gledatelja: 100. Sudac: Darijan Kovačević (Donji Miholjac). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat) i Igor Babić (Orahovica). Strijelci: 1:0 Josip Perak (71.).

SLAVONIJA (P): Begović, Perić, Tadijan, Penava, Vinko, Josip Perak, Gazić (90. Patrik Perak), Vranić, Crnojević, Miler (80. Stipanović), Šuvarić (72. Matković). Trener: Josip Vranić.

ĐURĐENOVAC: Knežević, Posavec-Tušek,, Ivanuševc (83. Koljđeraj), Pavličić (88. Vidaković), Bernić, Siguranjak (71. Čoboj), Markotić, Runje (46. Čiš), Špehar, Vanek (66. Topalović), Marić. Trener: Dražen Pavličić.

Nogometaši Slavonije i Đurđenovca odigrali su zaostalu utakmicu prvoga kola i time nadoknadili zaostatak u natjecanju.

Pred Punitovčanima je bio imperativ pobjede jer su htjeli vratiti mir u svlačionicu i nastaviti prvenstvo bez većih stresova i strahova od boravka u donjem dijelu tablice. U prvom poluvremenu domaćini nisu briljirali, odnosno gotovo da nisu zaprijetili golmanu Kneževiću dok su gosti imali nekoliko izglednih prilika, ali njihovi napadači jučer su koristili „godišnji odmor“. U drugom poluvremenu Punitovčani su donekle povezali svoje redove i to im je donijelo potpuno slavlje. U 71. minuti dogodio se ključni trenutak utakmice. Josip Perak je eurogolom zatresao gostujuću mrežu i time svoju momčad doveo u minimalno vodstvo. Na kraju se pokazalo da je taj trenutak i odlučio utakmicu.

S ova tri boda Punitovčani su napredovali za jedno mjesto na tablici, a u nedjelju ih očekuje susjedski, općinski derbi. Idu „u goste“ nogometašima Omladinca iz Josipovca.