Polako se bliži sredina mjeseca siječnja kada bi amaterski nogometni klubovi u normalnim okolnostima kretali s pripremama za proljetni dio prvenstva. Međutim, odlukom Kriznoga stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske sve sportska aktivnosti amaterskih klubova odgađaju se do 31. siječnja kada će se, dakako prema epidemiološkoj situaciji, donijeti nova odluka.

Ovih dana Hrvatski nogometni savez uputio je Stožeru zahtjeva da se od 18. siječnja trećeligaškim klubovima omogući početak treninga i priprema kako bi se prvenstvo nastavilo prema već ranije utvrđenom rasporedu. Naime, nastavak u trećim ligama predviđen je za 27. veljače, a pred trećeligašima je 17 kola. Ograničavajuća je i činjenica da se ove godine igra i Europsko prvenstvo pa bi sva nogometna natjecanja trebala završiti do 12. lipnja. Svi klubovi s nestrpljenjem očekuju odluku Stožera, a gotovo svi su već, prema novonastaloj situaciji u kojoj se očekuje pozitivna odluka, najavili i početak priprema. Trećeligaši bi u tom slučaju krenuli s pripremama od 16. do 20. siječnja što bi bilo dovoljno vremena za kvalitetne pripreme. Nakon jesenskoga dijela prvenstva nogometaši Đakovo Croatije nalaze se na petom mjestu s 29 bodova (i utakmicom manje) dok su nogometaši Zrinskoga iz Jurjevca polusezonu završili na jedanaestom mjestu s 20 bodova.

Kod međužupanijskih i županijskih prvoligaša situacija je nešto drugačija. Opet prema neslužbenim informacijama njima bi se odobrili treninzi od 1. veljače, a tu se javlja problem što će biti s predviđenim terminom početka koji je zakazan za 6. ožujka. Prema svemu sudeći da bi se i prvenstvo morali pomaknuti barem za tjedan dana, ali i u međužupanijskoj ligi nastupa 18 klubova pa će doista biti naporno. Nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice na zimski su odmor otišli kao deveta momčad s 25 bodova dok je Torpedo 18. s pet osvojenih bodova.

U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi najbolji plasman klubova iz Đakovštine ostvario je Omladinac iz Josipovca s 21 bodom (i utakmicom manje), Ratar je jedno mjesto niže, deseti, s 19 bodova dok su Punitovčani dvanaesti sa 17 bodova.

I Nogometno središte Đakovo donijelo je kalendar natjecanja za Drugu županijsku ligu koja se igra u njihovoj organizaciji. Drugoligaši bi prvenstvo započeli 6. ožujka, a pred klubovima je 14 kola. Podsjetimo da je titulu jesenskoga prvaka osvojila Slavonija iz Budrovaca s 38 bodova, na drugom mjestu je Hajduk iz Širokoga Polja s 35, a trećeplasirane Dračice imaju 34 boda. Na četvrtom se mjestu nalazi Polet iz Semeljaca s 28 bodova.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola