KAKO JE ODBOJKA NA PIJESKU PONOVNO POSTALA SPORTSKI HIT

PET GRADOVA, 10 TISUĆA GLEDATELJA, 300 ODBOJKAŠA I 270 UTAKMICA ODUŠEVILO HRVATSKU

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku ove je godine osvojilo tisuće gledatelja u cijeloj zemlji. Pašman, Đakovo, Opatija, Ičići i Zagreb bili su domaćini toura na kojem su se natjecali ponajbolji odbojkašice i odbojkaši iz regije. Uz atraktivne poteze i uzbudljive susrete, Prvenstvo je obilježila i visoka razina tehničke organizacije Hrvatskog odbojkaškog saveza, a kako bi sve funkcioniralo bez greške brinuo je tim od 15 ljudi.

‘Prvenstvo je prošlo pet gradova u kojima je čak 300 odbojkašica i odbojkaša odigralo 270 utakmica, a gledalo nas je otprilike 10.000 navijača. U Prvenstvo je uloženo mnogo truda ali na kraju možemo reći kako smo iznimno zadovoljni rezultatom. Privukli smo veliku pažnju medija, partnera i javnosti, a velika potvrda kvalitete je i dolazak vrhunskih igrača iz regije. Skupili smo brojna iskustva za iduću godinu te vjerujemo kako će Prvenstvo biti još bolje!” – izjavio je povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.

Posljednji turnir igrao se u Vrapču, a reakcije odbojkaške javnosti su izvrsne. Tri terena s vrhunskim kvarcnim pijeskom oduševila su odbojkašice i odbojkaše iz cijele regije koji su se turniru odazvali unatoč tome što uskoro počinje sezona dvoranske odbojke. Upravo takve stvari potvrda su uspjeha ovogodišnjeg natjecanja ali i visokog kriterija kojim će se cjelokupno natjecanje u budućnosti podići na višu razinu. Sve ovo rezultat je rada malenog ali uigranog tima.

‘’Davorko Jarović Jaro novi je član tima, a kao da je tu 100 godina. Zaljubljenik je u motore i odbojku, a sve vrijedne tablice i prijavnice za turnire prođu kroz njegove ruke. Alex Dimitrijević jedini je hokejaš među odbojkašima, najmlađi, a da to nitko ni ne pomisli. Njegove snimke turnira snimljene dronom obišle su Hrvatsku. Naš Hrvoje Radeljak je samozatajan ali nikada ne kaže ne, uvijek je spreman pomoći i svaki problem riješi na visokoj razini. Tomislav Tomašević zvan DJ Tom, genijalac koji zna prepoznati kad svi padaju od umora, pogodi ritam koji podigne atmosferu, čovjek koji besprijekorno zna himne svih zemalja napamet. Ovo je samo dio tima koji je ove godine učinio Prvenstvo u odbojci na pijesku nezaboravnim iskustvom.‘’ – izjavila je koordinatorica projekta Aida Karlo.

Partneri prvenstva su HEP (službeni pokrovitelj), Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.