Na inicijativu predstavnika Vijeća mjesnog odbora Budrovci krajem prošlog tjedna u tom đakovačkog prigradskom naselju održan je sastanak kojem je nazočio gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima. Predsjednik VMO-a Đuro Sito sa članovima i drugim mještanima gradonačelniku je iznio potrebe sela kao i poteškoće s kojima se susreću. Govora je bilo o lošem stanju pješačkih staza na što se usko vezuje i drugo pitanje – dovršetak izgradnje kanalizacijske mreže koja je obuhvatila i to selo. Nadalje se govorilo o sanaciji kolnika nakon završetka projekta aglomeracije, sadnji novog drveća, strojarskim radovima u prostorijama mjesnog nogometnog kluba i drugom.

Na upit kada će biti završen projekt aglomeracije, odnosno izgradnje kanalizacijske mreže u Budrovcima, gradonačelnik je odgovorio kako do 23. srpnja ove godine radovi moraju biti završeni, a što uključuje i radove na sanaciji. Po pitanju pješačkih staza kazao je kako tim radovima treba prionuti odmah nakon završetka aglomeracije. Gradonačelnik je također rekao da Hrvatske ceste planiraju rekonstrukciju državne ceste, a u tom smislu postoji mogućnost zacijevljenja kanala i izgradnje staza. Na upit vezan uz sadnju novog drveća, rečeno je kako je to dio sanacije odnosno da će izvođač radova na aglomeraciji zasaditi onoliko stabala koliko je uklonjeno, no da se mora paziti na vrste. Također, razliku potrebnih sadnica Grad će pokriti putem svog trgovačkog društva Univerzal. Na sastanku je istaknuto i kako je u projektu sanacije nakon provedene aglomeracije predviđena obnova samo trupa kolnika, no Grad Đakovo je rebalansom proračuna osigurao pola milijuna kuna kako bi se u četirima ulicama potpuno u cijeloj širini obnovio kolnik. Nadalje je rečeno da prvotni projekt izgradnje javne rasvjete u Ulici Stjepana Radića (Buljuk) nije bio izvediv jer se preklapa s izgradnjom odvodnje. Zaključeno je kako će Grad Đakovo naručiti novu projektnu dokumentaciju i ishoditi novu građevinsku dozvolu. Zaključeno je i kako će Grad Đakovo već ove godine krenuti u izradu projekta izgradnje pješačkih staza u onim ulicama gdje je za to postoji mogućnost.

Za prostor Društvenog doma Grad Đakovo je 2019. godine nabavio devet klimatizacijskih uređaja, no, predsjednik VMO-a Đuro Sito je rekao kako klime ne rade. Naime, tek postavljanjem klima utvrđeno je da prilikom gradnje Društvenog doma nisu dobro izvedene električne instalacije. Da bi klima uređaji proradili, potrebno je izmijeniti oštećene i neispravne monofazne i trofazne utičnice te izvesti druge radove što će financijski pokriti Grad. Ovaj problem, rečeno je na sastanku, bit će riješen vrlo brzo.

Gradonačelnik je izvijestio Mjesni odbor kao i žitelje da je za potrebe njihovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budrovci Hrvatska vatrogasna zajednica osigurala kombi vozilo koje će im uskoro biti uručeno. Nadalje je rekao kako će Grad Đakovo za crkvu u Budrovcima nabaviti pet klimatizacijskih uređaja što je zatražio župnik vlč. Damir Stanić.

Također, žiteljima je rečeno kako se ulaže i u prostorije mjesnog nogometnog kluba. Gradu Đakovo je krajem studenog prole godine odobren projekt „Ugradnja obnovljivih izvora energije u sportskim objektima NK-a Slavonija Budrovci, NK-a Torpedo Kuševac i NK-a Ratar Piškorevci“, a kojim je Gradu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio 442.820,40 kn što predstavlja 60 posto prihvatljivih troškova. Projektom je predviđeno povećanje korištenja obnovljivih izvora energije kroz ugradnju kotlova na pelete za grijanje prostorija te postavljanje sunčanih toplinskih pretvarača za grijanje potrošne vode, također predviđeno je povećanje energetske učinkovitosti zgrada kroz ugradnju LED rasvjete. 

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost